Skap et avslappende og avstressende hjem

This article is paid and made in collaboration with the mentioned websites in the article

Hvis man bor i byen, så kan det selvfølgelig være både spennende og velkjent. Ressurser, butikker og muligheten for bekvem transport finnes lett tilgjengelig i nærheten, noe byboere virkelig setter pris på. Det negative ved bylivet kan likevel være støyende trafikk og begrenset utsikt fra ens bosted. Det kan være med til å stresse en opp, og hvordan kan man så få hjemmet til å fungere som en avslappende og avstressende base i hverdagen?

 

Minsk støyen

Lyden av biler og gateliv kan ofte være generende. For å kunne filtrere bort ulyden, så kan man overveie å skifte vinduene til dobbeltvinduer. Dette vil hjelpe på støynivået, og i tillegg senke energiforbruket ved at man slipper ut mindre varme. Hvis du ikke kan skifte vinduene, så kan tunge gardiner være løsningen. For å gjøre plassen enda mer avslappende, så kan man få en liten innendørs fontene. Den generer behagelige og bløte lyder, og hjelper til med å skjule støyen fra gaten.

 

Få lys inn i hjemmet

Mange hjem har få vinduer. Det gjelder kanskje i større grad byhus og leiligheter i byen. Noen ganger er lyset som kommer gjennom byhus faktisk for hardt, og skal gjøres mykere. Lagdelte vinduesbekledninger som persienner kan være med på å gi deg større kontroll over stemningen i huset og leiligheten. Hvis du ikke har nok lys, så kan du prøve å male veggene i lyse farger. I tillegg kan du oppnå virkelig behagelige og flotte effekter med god og godt planlagt kunstig belysning. Mennesker lengter etter lys, og hvis du kan manipulere og leke litt med lyset der hjemme, så vil du straks føle deg mer avslappet og i ro.

 

Slipp naturen inn

Noen byområder er overhodet ikke i ett med naturen. At det er slik, det bør heller utfordre deg til å være kreativ, og hente naturen til ditt eget byrom. Levende planter, vann og organiske materialer kan hjelpe rommet ditt med å få det ekstra piffet som man lengter etter. Bruk veggmalerier, bilder og tepper laget av jute og havgress, for å få interiøret ditt til å ønske deg velkommen og gi deg en beroligende effekt. Hvis bygningen din har en balkong eller takterrasse, så kan disse rommene hjelpe deg med å få frisk luft og gjenopprette forbindelsen til naturen.

 

En avslappende stemning på badet

Badet er ofte et undervurdert rom i hjemmet, og blir ofte innredet kun som et praktisk sted. Man bør dog huske på at badet også er et lite tilfluktsrom, og det er her man virkelig kan få lov til å være i ro og fred.

Fargevalg er viktig for å få den avslappende stemningen på badet, men det ligger også i detaljene. Hvis du har tenkt å pusse opp baderommet i nærmeste fremtid, så bør du vurdere å sløyfe flisene, og heller male med vannfast maling på veggen. På badet skal du føle velvære, og ha følelsen av renslighet og skjønnhet. Det skal være en behagelig stemning, uansett om det er om morgenen, dagen eller kvelden. Aqua-farger med nyanser mellom grønt og blått representerer ro og renslighet, og er fargene man ofte finner på et spa.

Lyset er også viktig, og skal være behagelig og varmt. Tenk på at belysningen din skal gi deg en naturlig hudfarge.

I tillegg skal du sammensette møblene, håndklærne og hyllene dine, slik at det fremstår som en harmonisk helhet. Det hjelper også massevis dersom du kan pynte opp med en plante eller to. Levende planter gjør de fleste rom mye bedre, også baderommet. Hvis du trenger inspirasjon, så kan du finne alt til bad her.

Add a Comment