Som de fleste andre religioner, hvis man nå skal kalle det en religion, har buddhismen også særegen kunst og arkitektur som kjennetegner den. Ofte vil en utenforstående kanskje syns at buddhistisk kunst og hinduistisk kunst ligner hverandre, og den typiske stilen gjør i grunn det: men det som skiller dem er det som er på de ulike bildene.
Buddha og buddhistiske symboler
De fleste kunstverk som kan klassifiseres som buddhistisk kunst, prøver ofte å representere en historie fra Buddhas liv. For å uttrykke seg tydelig, brukes ofte symboler som er hyppig brukt i buddhismen. Disse symbolene er Buddhas fotavtrykk, som symboliserer Buddhas oppnåelse av Nirvana på jorden, det berømte dharmahjulet som symboliserer den åttedelte veien, samt lotusblomsten, som representerer sinnets renhet, opplysthet og nirvana.
Felles for de fleste statuer, er at de viser frem læremesteren Buddha. Derimot møter man to ulike Buddha-fremstillinger: en er tynn og en er tykk. Den tynne Buddha viser frem Buddha slik han var, mens den andre er mer brukt som et symbol for buddhismen – den tykke er den fremtidige Buddha som enda ikke er født, og som er hyppig forgudet i Asia. Begge to har en viss sjarm over seg, og vil garantert få ethvert hjem til å virke mindre stressende. Buddha statuer finnes i alle ulike størrelser, og det finnes en Buddha statue for alle hjem.
Se mer zen, bli mer zen
Dersom du gjenspeiler fargene som ofte brukes i Buddhismen, vil du automatisk skape mer ro i hjemmet ditt. Det samme gjelder med ulike Bilderammer som inneholder buddhistiske symboler eller Buddha selv. Flere studier viser til at omgivelsene våre styrer sinnstilstanden, og derfor er det lurt å prøve å skape ro hvor man skal føle seg trygg og hjemme. Med litt mer mindfulness innenfor hjemmets fire vegger, vil man kunne stresse ned etter en hektisk hverdag, og bry seg om omgivelsene rundt seg. Med andre ord: se mer zen, bli mer zen, bare ved å invitere mer buddhistisk kunst hjem til deg.