Fargevalget i leiligheten

Det å velge farger til leiligheten din kan kjennes som en stor jobb. En ting er hva som er moderne. Noe annet er hva du faktisk liker selv. Trenger du litt hjelp og veiledning til fargevalget i leiligheten, så kan det være nyttig å tenke i retning av Feng Shui.

Dette er en egen lære, hentet fra Kina, som blant annet går på fargene vi velger å omgi oss med. Feng Shui handler i hovedsak om å leve i harmoni og enkelhet, og med ro i sjelen. Riktig fargevalg for deg og din leilighet vil gi deg god livskvalitet og en positiv flyt av energi.

Dersom du finner ut at Feng Shui passer deg, så kan du bruke denne filosofien til langt mer enn fargevalg. Tilhengerne bruker den til utforming og innredning av hele boligen samt utearealet.

Hvilke farger skal du velge?

Det har faktisk blitt gjort en del forskning på dette temaet, og det viser seg at vi har alle fra to til tre favorittfarger. Energien i fargene påvirker oss, og det at du har en favorittfarge betyr at du har et ekstra behov for nettopp den energien denne fargen gir deg.

Hvitt er, for eksempel, en farge som representerer renhet, en ny begynnelse og gode ånder. Oransje, fargen til buddhismen, oppmuntrer til kontakt og sosial forståelse. Rødt gir energi, og skal brukes med omhu. Blått, en av de mest populære fargene, gir klarhet og inspirasjon, mens grønt gir ro. Når du skal bestemme deg for farger på veggene, må du altså tenke over hva rommet skal brukes til, kjenne litt på dine egne følelser og velge farger som gir deg den positive energien du trenger.

Lån til oppussing

Oppussing, en idrettsgren vi nordmenn gjør det godt i, koster penger. Dersom du trenger lån til oppussing, finnes det mange muligheter på det norske finansmarkedet. Du finner en god oversikt hos no.Scandilån.com. Her har de en liste over alle de bankene som tilbyr forbrukslån som du kan bruke til oppussing.

Søk hos flere banker slik at du kan sammenligne den effektive renten du blir tilbudt, og så velge den laveste. Effektiv rente forteller hva lånet egentlig koster deg, og desto lavere den er, desto billigere er lånet. Ikke glem at renten løper i hele låneperioden, så tiden du bruker på nedbetaling vil også ha noe å si for hvor mye du ender opp med å betale.

Konklusjon

Det er morsomt å pusse opp og finne farger som passer for deg og din livssituasjon, men noen ganger kan det virke som en overveldende oppgave. Ta i bruk teknikker som Feng Shui, så får du gode råd til å velge farger som ikke bare vil gjøre leiligheten din vakker. Det vil også bidra til at du får mer energi og et liv i fullkommen harmoni. Høres ikke det veldig fristende ut?

Ikke glem at lyset i leiligheten vil påvirke fargen. Derfor kan det være lurt å få med seg noen fargeprøver så du kan teste det ut hjemme før du setter i gang. Ikke glem å kjøpe inn gode pensler og annet utstyr som gjør arbeidet både morsommere og lettere.

 

Add a Comment

mts_point_pro