Lag et meditasjonsrom

Et eget rom å bruke kun for velvære er en luksus ikke altfor mange kan ta seg råd til. Har vi et ledig rom er det lett å fylle det opp på maksimal måte, enten om det ender opp som rommet der ting forsvinner, der en gammel symaskin og treningsutstyret innkjøpt i januar står ubrukt, eller gjesterommet der bestemor sover. Selv for en fokusert person med tid til innredning står nok mannehule eller kontor høyere opp på lista enn et meditasjonsrom. Men for de av oss som vet hvor viktig meditasjon kan være er et eget rom der det går an å stenge ute verdenen og fokusere innover viktigere enn noen få luksusutskeielser. For en enkel forklaring på hva buddhistisk meditasjon er kan du lese gjennom på Diamantveisentrenes hjemmeside.

Det viktigste er at omgivelsene virker nøytrale, men positive. For oss nordmenn er nok blank parkett på gulvet spesielt effektivt, ettersom det gjør at vi føler oss hjemme og behagelige, samtidig som det ikke er noe eksotisk, som kan trekke oppmerksomheten vekk fra vår åndelige søken. Det er ingen mal videre enn hva som passer for deg, men hvit er universalt ansett som en god farge for å unngå distrahering. Farger som lyseblått og lilla kan også virke veldig beroligende for mange. Utover vegg og gulv er det faktisk ikke anbefalt å overtenke innredning i særlig stor grad. Gode idéer for småting som kan hjelpe å sette siste bekvemmeligheten på plass kan du finne hos spesielt interesserte brukere på Pinterest.

Hva slags type rom fungerer best?

Japanese garden seen from inside a traditional tatami room.

Igjen er det alltid best å kjenne etter hva som passer best individuelt. For de fleste er ikke et kjellerrom uten sollys og bare betongvegger et spesielt spirituelt sted å meditere, men er du allerede på god vei til å bli en meditasjonsguru spiller det neppe særlig stor rolle. Allikevel er det å anbefale at rommet har så mye naturlig lys som mulig, gjerne helveggsvinduer. Har du ikke en hage du kan bruke som alternativ, kan du gjerne ta med hagen inn i rommet. Planter virker beroligende og gir et behagelig miljø som er gunstig for meditasjon. Er du praktisk i din meditasjon, og trenger noe å holde fokuset på, er en liten innendørs steinhage eller et akvarium noe som passer deg perfekt.

Add a Comment

mts_point_pro