Kvitt deg med stresset

Kjenner du hverdagens kjas og mas sette seg i skuldrene? Merker du at du har vanskeligheter med å puste fra magen? Får du ofte hodepine? Svarer du ja på disse spørsmålene, høres det ut som om det er på tide med pause. Mange skammer seg når de merker at livet blir for mye, men da er det viktig å tenke på at dette skjer både de fleste og de beste. Det viktigste du kan gjøre når du kjenner stresset komme, er å høre på kroppen din og begynne å ta vare på deg selv.

Småbarnsforeldre kan merke stresset

Mange småbarnsforeldre kan merke stresset i en hektisk hverdag. Ikke bare går dagene i ett, men man søker hele tiden etter det perfekte familielivet man ser i magasiner og på sosiale medier. Selv om det er kjempefint at man ønsker å skape det beste livet for barna sine, kan det ofte bli slik at man gir litt for mye av det gode. Da er det viktig å stresse ned. Man må huske på sine egne behov, 640px-swiss_national_park_131og ikke bare barna sine. Mange synes det er vanskelig å si nei til barna sine, men istedenfor å si nei, kan man jo sette de i gang med en annen morsom aktivitet mens man selv slapper av. Kanskje man kan ta et boblebad Brio togbane? Dette er bare ett av flere eksempler på hvordan du kan finne “meg tid” samtidig som barna gjør noe de liker.

Har du barn i ungdomsalder

Når man har kommet ut av småbarnsperioden, er det ofte slik at man stresser av andre grunner enn når barna er små. Presset på dagens ungdom er kanskje større en noen gang tidligere. Mange foreldre vil faktisk stresse over at sine barn stresser. Dette er selvsagt ikke særlig lurt. En bedre løsning vil være å snakke med barna om det de opplever. Mange unge er utsatte for stress fordi kravene fra samfunnet fremstår som uoppnåelige. Her snakker vi om skole, familie og sosiale medier. Som forelder kan man selvsagt ikke forandre alt dette, men man kan selv ta en aktiv rolle ved å ha en åpen dialog om forventninger og stress. Mange vil kvie seg for dette, men så fort man først har begynt å snakke sammen vil mye ordne seg automatisk. Det kan også være fint å gjøre ting sammen, for eksempel dra på hytta, eller gå turer i skog og mark.

Add a Comment

mts_point_pro